12 maaliskuuta 2019

Väännetään rautalangasta!

Heippa!

Olen tässä vuosien varrella itkenyt ja murehtinut, kun en ole onnistunut löytämään omaa juttuani. Tykkään monesta ja olen kaikissa jutuissa ihan ok, mutta en oikein missään ihan tosi hyvä tai tunne kovaa paloa tehdä jotain koko ajan. Askartelu on ollut mulle aina näpertämistä, josta tykkään paljon, mutta en ole ehkä osannut sitä myöskään itse arvostaa. En osaa maalata nättejä kuvia tai tehdä kauniita puuesineitä. Mutta näistä rautalankavirityksistä tuli kyllä ihan söpösiä 😘 Pitääkö meidän askartelijoiden tuntea jonkinlaista alemmuuden tunnetta taiteilijoihin verrattuna vai onko se vaan mun omassa pikku päässä?

Minulla on monissa ohjeissa tapana noudattaa omia sääntöjä monestakin syystä. Yleensä haluan säästää eli kaivelen varastoista ensin vanhat jämät ja mietin, miten saisin niillä toteutettua projektin. Tällä kertaa innostuin näistä Ihana-lehdessä olevista pienistä lintuhäkeistä! Löysin varastosta pahvilaatikon, jonka pohjasta ja sivuista leikkelin pohjat. Sabluunan tein pyöreän laskipurkin pohjasta. Minulla oli jemmassa myös reilusti ruskeaa akryylimaalia, jota oli jäänyt yli limabileiden kakkaslime-kokeiluista 😝 Reiät pahviin painelin saksien terällä ja pihtien pyöreällä päällä, sillä puodilta ei löytynyt neulaa.


Joulun ajan käpykranssipuuhista löytyi varastosta myös ruskeaa 0,65 rautalankaa. Ohjeessa pyydettiin käyttämään vahvempaa ja ohuempaa, mutta ajattelin testata ensin, miten käy, jos teen kaikki yhdellä ja samalla vahvuudella. Arvasin kyllä, miksi ohjeessa on käytetty paksumpaa ns. tukirautoihin, mutta ainakin tämä rautalanka pysyi kohtuullisen hyvin mallissaan, vaikka olikin melko paljon ohuempaa kuin alkuperäisessä versiossa käytetty. Tässä, kuten monessa muussakin käden taitoa vaativassa hommassa, huomaa kehittyvänsä aikaa myöten. Tein ensimmäiseen versioon lenkin jokaisen poikkilangan kohdalle, jolloin häkistä tuli kiemurainen ja ehkä vähän vanhanaikaisen näköinen.
Pihdit oli tässä hommassa POP! Muuten olis sormet ruvella! 😍
Ohjeessa sisälle oli tehty kaunis pesä niinestä, mutta meillä mentiin ihan perusaskartelukamppeilla ja piippurasseilla. Kolme maanläheistä väriä kieputtelin yhteen ja laitoin sisälle pieniä pääsiäismunia sekä yhden tipun. Ensimmäisen kahden lintuhäkin jälkeen puodille tuli ostoryntäys ja myin siihen mennessä tehdyt, joten aloin väkertämään uusia. Niissä on jo uusi ja paremmaksi todettu muotoilu 😍


Pääsiäinen on ihan pian täällä. Meillä vihertää jo ikkunan rairuohot! Heipparallaa! 😘

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa! Kiva kun tulit! Jätä viesti!