11 tammikuuta 2019

Bujoilua

Bullet Journal eli kotoisammin bujo nousi parisen vuotta sitten niin Suomessa kuin maailmallakin suosituksi kalenterimuodoksi ja kuten allekirjoittaneella, arjenhallintavälineeksi. Minä olen testannut kaikki kalenterimallit, mitä maa päällään kantaa! On ollut kierteitä, Ajastoa, vaakamallista, liimattua, pystypäiviä, pehmeitä kansia, you name it. Kaikki on nähty. Nyt bujoillaan, on bujoiltu jo joku tovi. Tämä näyttää toimivan kohtuullisen hyvin tässä hässäkkämallisessa elämäntyylissä.

Olen luonut omaan bujooni ihan oman tyylin. Olen kyllä katsellut Ryder Carrollin videot Youtubesta ja nähnyt, miten hän on tarkoittanut tekniikan toimivan. Kannattaa käydä muuten kurkkaamassa, jos kaikki koristelut ja muiden taitavuus aiheuttavat paineita. Se ei todellakaan ollut Ryderin alkuperäinen tarkoitus: https://www.youtube.com/watch?v=fm15cmYU0IM&t

Teen seuraavan viikon näkymän usein torstaina. Se on hyvä päivä pysähtyä katsomaan kuluvaa viikkoa, mitä on takana ja mitä vielä tulossa. Siinä vaiheessa osaan jo ennakoida vähän seuraavan viikon tapahtumia ja pystyn laittamaan esimerkiksi päiväkodin sähköiseen järjestelmään seuraavan viikon tarkemmat vienti- ja noutoajat peruskaavan päälle.

Ryderin vihko oli musta eikä hän perustanut koristeluista. Joskus minullakin on sellainen viikko. Olen huomannut, etten juuri palaa takaisin kalenterissani. Sen takia olen luonut heti bujon alkuun monta kuukausiaukeamaa. Itse asiassa keväälle 2019 asti. Viimeisellä sivulla taas on koko vuosi 2019, sillä joulukalenterit syyskuulle on jo tilattu. Muuten en juurikaan jaksa bujoani selailla. Niin
ihana kuin olisi pitää trackereita, tehdä kuukausiaukeamia keskelle kirjaa ja mielialakyselyitä kuukauden alkuun. Ei vaan toimi! Ei ainakaan minulla. Suuntani on tässäkin asiassa aina eteenpäin.

Joskus raahaan mukanani pienen matkalaukun verran koristeluvälineitä, mutta pääsääntöisesti koitan hoitaa isommat askartelut kotona. Olen huomannut, että keskittymällä touhuun, hommasta myös nauttii enemmän. Vähän sama kuin että, jos pöllii lapsilta karkkia, se ei ikinä maistu yhtä hyvältä kuin että syö suklaata ihan puhtaalla omatunnolla yhtä aikaa minien kanssa. Mistähän sekin johtuu?!? Kuten kuvasta saattaa huomata, kyniä mahtuu pieneenkin pussukkaan ihan kunnioitettava määrä. Kutsun tätä mallia katu-uskottavaksi edustuspenaaliksi. En näytä ahneelta, lapselliselta tai siltä, että olisin käynyt ryöstämässä lapsen Frozen-penaalin.

Oma bujoni on tietynlainen sekoitus eli ei-kenellekään-avautuvalle kalenterislangilla plannerihybridi. Koska kannan aarrettani mukanani joka paikkaan ja haluan, että mukana kulkee myös muistiinpanovihkoja, olen yhdistänyt bullet journaliin nahkakannet, jossa on kuminauhat vihkojen kiinnitystä varten. Meidän maanikoiden kielellä tätä kutsutaan Traveller's Notebookiksi eli siis näin meidän kesken teeännäksi. Puotipuksuna suosin mielelläni aina kotimaista. Tämä versio on Heidin Korttipajasta.

Jos bujoilu saattaisi olla myös sun juttu, etkä ole buukannut koko viikonloppua lasten harrastusralliin, Grayn Anatomia - maratoniin tai uuden elämän aloittamiseen, niin kannattaa kurkata myös tämä linkki. Pyörin itse paikalla koko päivän höpöttelemässä mukavia ja yritän ammentaa kaiken osaamiseni teille. Ja ainiin! Heija Teamin sivuistakin saa tykätä. Sinne me ihanan Heidin kanssa ammennetaan itsestämme kaikki, mitä osataan.

Heipparallaa! 😘

4 kommenttia:

  1. Reilu vuosi sitten kokeilinn tätä bujo hommaa, mutta en vaan saanut koko hommasta ollenkaan mitään iloa itselleni. Toki olen ihaillut muiden kauniita bujoja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Mikäli bujoilu vielä kiinnostaa, kannattaa kokeilla uudelleen! Itse kokeilin bujoa ensin kahteen eri vihkoon ennen kuin uskaltauduin pitämään ihan kalenteria. Oman tyylin ja tarpeiden löytäminen vie aikansa. Suosittelen myös lämpimästi jotain kurssia tai vaihtaa ajatuksia muiden kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinlainem kurssi voisikin olla hyvä idea. :) Jörjestetäänköhän koskaan Karkkilassa tällaista kurssia.!? Täytyy ajan kanssa vielä tutustua paremmin koko himmaan, jos vaikka into sitten syttyisikin kunnolla. :)

      Poista
  3. Kurssi on tulossa Karkkilaan keväällä. Kannattaa seurata Leppiksen Facebook-sivuja. Alustavasti on suunniteltu huhti-toukokuulle 😍

    VastaaPoista

Heippa! Kiva kun tulit! Jätä viesti!